10 do’s en don’ts om van je team een succes te maken

10 do’s en don’ts om van je team een succes te maken
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Het beste uit je team halen? Een kant en klaar recept is er niet, schrijft Sprout-expert Mariska Wijbenga. Maar gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden én zijn er wel een aantal basisingredienten die in ieder geval op orde moeten zijn als je succesvol wilt zijn met je team.

Een team leiden is nog niet altijd even makkelijk. Je hebt met verschillende mensen te maken, met groepsdynamica, je eigen rol en misschien ook wel de uitdaging van een krappe arbeidsmarkt. Genoeg factoren die het succes en dus de resultaten van je team beïnvloeden.

Maar wat zijn nou echt belangrijke factoren? Hierbij 10 do’s en don’ts om van je team een succes te maken.

5 Do’s:

1. Veilige omgeving

Zorg voor een veilige omgeving. In de basis is een veilige werkomgeving het allerbelangrijkst. Als mensen zich veilig voelen, zijn ze in staat om fantastische dingen te doen. Als mensen zich veilig en op hun gemak voelen, krijg je er vertrouwen en samenwerking voor terug. Maar het omgekeerde is ook waar. Als er juist angst heerst, dan krijg je hier wantrouwen, paranoia en gaan voor eigenbelang voor terug. Zorg dus dat de omgeving van je team een veilige werkomgeving is. Je hebt hier als leidinggevende een belangrijke rol in om dat te creëren. Heb je dit goed voor elkaar, dan heb je een stevig fundament onder je team liggen om veel te kunnen bereiken.

Klik hier en lees het volledige artikel