Algemene voorwaarden opmaken vanaf 175euro

Algemene voorwaarden opmaken  vanaf 175euro

Als ondernemer ga je zaken doen met een andere partij (consument of ondernemer). Je doet er verstandig aan om algemene voorwaarden op te stellen, ongeacht de rechtsvorm van jouw onderneming. Algemene voorwaarden bepalen namelijk vanaf de eerste dag jouw regels en fungeren als vangnet in een mogelijk geschil met de klant.

Met algemene voorwaarden is het direct duidelijk welke rechten en plichten jij en jouw klant hebben. De zogenaamde 'kleine lettertjes' besparen je een hoop tijd. Jouw klanten weten precies waar ze aan toe zijn. Algemene voorwaarden kunnen de risico's die je als ondernemer loopt verkleinen. Zo kunnen zaken als aansprakelijkheid, betalingstermijnen, annulering van opdrachten, incasso, levering van goederen en transport, eigendomsvorobehoud, intellectueel eigendom en garantie worden geregeld.

Zorg ervoor dat je jouw algemene voorwaarden één keer goed opstelt. Natuurlijk kun je online algemene voorwaarden downloaden maar vestandig is dit niet. Algemene voorwaarden zijn namelijk maatwerk en dienen aan te sluiten bij de aard en bedrijfsvoering van jouw onderneming. Als jurist zorg ik ervoor dat jij als ondernemer juist ingedekt wordt, en niet de dupe wordt van je eigen regels.

Algemene voorwaarden beperken dus het risico dat je als ondernemer loopt. Als er een keer iets aan de hand is, ben je blij dat je ze hebt opgesteld!

Vragen of interesse? Bel of mail mij gerust.  

mr. Debby 's-Gravendijk

DSG Legal juridische dienstverlening
mail: [email protected]
mob. 06-555 62 562